Music

The Pink Moon, The Pink Moon, ‘Shambolic Gestures’ / ‘You Better Believe It’

Foto: Kent Clark

Trondheims uten tvil beste garasje rock band The Pink Moon slipper ny dobbelsingel i dag. ‘Shambolic Gestures’ / ‘You Better Believe’ gis ut på crystal clear & solid white mixed 7″ vinyl via Crispin Glover Records, labelen bak alle bandets utgivelser siden den første EP i 2014.

“Begge låtene er innspilt i de to studioene vi vanligvis bruker –  Dockland Studios på Nyhavna, og Bekksvingen Studio i kjelleren til Lars i bandet”, forteller Morten Kristiansen, vokalisten og låtskriveren i The Pink Moon. “Vi spilte inn ganske mange låter til det forrige albumet, og disse er to av de som den gang ikke ble vurdert til å være med. Etter en stund hørte vi på opptakene, og tenkte at låtene er rett og slett for kule til å bare bli liggende i garasjen. Plutselig bød det seg en mulighet til å få de mikset av en som kjenner oss og musikken godt”

Og her snakker vi om ingen ringere enn Bent Sæther (Motorpsycho), som alle bandmedlemmer har et langt vennskap med.

“Even, Øyvind og Bent har spilt sammen i Sugarfoot, og Bent og jeg har hengt sammen siden vi spilte i Detroit Dogs på tidlig 90-tall. Vi snakker mye musikk, og er ofte veldig enige om hvordan ting skal låte og hva som gjør musikken interessant”, fortsetter Morten Kristiansen

‘You Better Believe It’, er en klassisk Small Faces-låt fra 1966, som The Pink Moon lenge har hatt på live-repertoaret. I deres fremføring fikk sangen litt mer rock and roll i lyden. Og selvfølgelig fikk noe fra The Pink Moon sin signatur sound, som bare pyntet på sangen.

‘Shambolic Gestures’ er en helt ny låt, som har alle muligheter til å bli publikums nye favoritt.

“‘Shambolic Gestures’ er en ganske skranglete låt i skjæringspunktet tradisjonell garasjerock og mer ny-psykedelia. Jeg hører en del på band som Thee Oh Sees/Ty Segall/White Fence, alle en del av en bølge med artister fra San Fran som revitaliserer genren ganske godt. Denne låta strekker seg vel mot dem i uttrykket. Bent gjorde også noen grep med arrangementet som løftet låta godt”, Morten Kristiansen.

Coveret til singelen er designet av den svenske kunstneren Jonas Jonsson, hvem du sikkert kjenner fra indie pop outfit Bedroom Eyes.

‘Shambolic Gestures’ / ‘You Better Believe It’
Morten Kristiansen – vokal/gitar
Even Granås – trommer
Lars “Organ Morgan” Gulliksen – tangenter
Øyvind Holm – bass
w/ Bent Sæther – guitars, vocals, percussion

‘Shambolic Gestures’
M.Kristiansen/The Pink Moon

‘You Better Believe It’
Kenny Lynch/Jerry Ragovoy