Music

Barnevænnlig’ debut EP ‘SPETAKKEL’ out now

Photo: Polina Kovalenko

Bodø band Barnevænnlig is back with new music and this time with their debut EP ‘SPETAKKEL’! If angry punk rock with tough riffs, hard vocals and political lyrics is your thing then Barnevænnlig is definitely your band. Find them on streaming services!

The band released their debut single ‘BARNEVÆNNLIG’ just a month ago (a true punk rock hit, if you ask me), but they are already booked to Bukta festival in Tromsø this summer and included in this year’ edition of Fücking North Pole Records’ far-famed compilation ‘Pønk i Norge’

Below you can read the interview with Mathilde Mortensen of Barnevænnlig about the debut EP and the band’ next plans (in Norwegian)

Hvordan alle dere ble kjent med hverandre og når og hvordan ble startet bandet?

Vi ble kjent gjennom en musikk/kulturcamp kalt FRUKT i bodø i 2020. da så bandet helt annerledes ut og siden da har noen medlemmer blitt byttet ut til slutten av 2021 hvor vi nå er gjengen som vi er idag. 

Deres debut singel ble utgitt 19. februar. Kan dere fortelle om andre låter fra EPen?

Vi har spilt inn våre 4 første sanger med en faktisk struktur og vi kan bare røpe at det er for det meste sanger om skeiv politikk, kjærlighet, sex og en langefinger til rikingene.

EPen har coverart i punkrockens beste tradisjoner. Hvem har laget den?

Vi har mange gode venner rundt oss, blant en av dem vår gode kunstneriske venninne Julie Bergheim, som har designet den flotte EP coverarten

En låt fra denne EPen er med på den kommende samleren ‘2023: Pønk i Norge’. Hva synes dere om denne serien?

Vi har samarbeidet tett med Robert Dyrnes og gleder oss masse til å endelig slippe sammen med Pønk i Norge, mye sang og tekst inspirasjon har vært hentet fra tidligere utgivelser.

Har dere noen favoritter blant norske og internasjonale punkband? Og med hvilke av disse ville det vært spennende å spille sammen en dag?

Vi er både blitt omtalt som Bikini Kill, Honningbarna og Antibatong som alle er store forbilder og inspirasjonskilder, vi har planer med noen kule band i framtiden. Vi er et band som omfatter mange sjangre og er sterkt påvirket av både hardcore, pønkråkk og trash musikk fra hele verden, her hvor Honningbarna, Cultmember, Hole og Anthrax har vært med å påvirke musikken vår.

Hva er deres konsertplaner for dette året?

Vi har for nå blitt booket til en rekke arrangementer hvorav Buktafestivalen i juli og en del andre kule greier som blir publisert fortløpende de neste ukene.

Cover art: Julie Bergheim

Barnevænnlig
Herman Bolte Olsen – lead guitar
Mathilde Mortensen – lead vocals, rhythm guitar
Luca Karlsen Ramskjell – bass, vocals
Edvart Klingenberg – drums