Interview, Music

Ny singel, nytt album og ny vokalist – Trondheimsbandet Short Skirts er tilbake

Foto: Ole Ekker

Store nyheter som du kanskje har gått glipp av, men som du definitivt bør få med deg – Short Skirts band er tilbake og lover mye ny musikk fremover!

Short Skirts, garasjerockband fra Trondheim, ble startet opp i 2013. Siden da har de gitt ut to studioalbum, debutalbumet ‘Familiy Values’ i 2015 og ‘Flower Junkies’ i 2018, og en rekke singler.

Nå er bandet tilbake med nytt utviklet sound og her er det bare å glede seg til nye releaser. Bandets line-up har også endret seg. Og nå er Short Skirts Vegar Husby Fiskum (trommer, saksofon), Håvard Kiberg (gitar), Lars Kiberg (bass) og Per Ellekjær Kjesbu (vokal, gitar)

Short Skirts sitt nye selvtitulerte album er planlagt tidlig 2025. Før det skal bandet gi ut fire singler. Og første smakebit, singelen “I Don’t Care”, ble sluppet 8. mars. 

“Det startet med at Lars Kiberg (bass) sendte meg en demo med et fantastisk gitarriff”, Per Ellekjær Kjesbu sier. “Et av de bedre riffene i vår katalog, og der er det noen kule riff, for å si det sånn. Det var utgangspunktet til det som skulle bli I ‘Don’t Care’. Det er en klassisk tøff-i-trynet-tekst. Om å være farskete og skruppelløs. “Nå skal vi vise dem, vi er Norges beste band”. Slik kan du oppsummere låta.”

Vi har mye fokus på arrangementet i låtene. Vi legger oss på en streng linje der det er faste hooks og brekk, og lite rom for improvisasjon, særlig på trommene. Vi ser opp til trommiser som Phil Rudd og norske Christer Engen. Ryddig og greit. Itj nå mikkmakk. Fokuset er på låtene, ikke på enkeltprestasjoner.”

‘I Don’t Care’ ble innspilt og produsert av bandet selv, mikset av Morten Øby (Lionheart Brothers, Pirate Love) og mastret av Hugo Alvarstein (Raga Rockers)

“Vi har som vanlig spilt inn på egen hånd med god hjelp av kyndige venner. Milton von Krogh og Torje Viestad hjalp oss tracke bass. Morten Øby har mikset hele plata. Han er absolutt å anbefale til alle som trenger en mix i verdensklasse. Hugo Alvarstein mastret plata. Det låter fantastisk, som alltid.”, Per Ellekjær Kjesbu.

‘I Don’t Care’ på Spotify: https://open.spotify.com/album/0sbyI8sHpSwGGApPaYOfTT?si=yBcyt0PYTsy7Ohq5I7mUBg

‘I Don’t Care’ på Bandcamp: https://shortskirtsband.bandcamp.com/track/i-dont-care