Music

Rossman’ new single ‘13. etasje’ out tomorrow

Photo: Olav Vikingstad

His latest single ‘Eg har vært overalt’, with bonus song ‘Det hjalp ikkje’, was released on June 3rd. Rossman’ signature mix of great songwriting, rock and americana worked flawlessly as always and the both songs were well-received by both critics and the public. 

And tomorrow a new hit is coming – ‘13. etasje’, with boogie woogie piano, New Orleans vibes and a good dose of black humor. Pre-save the single now at the link below and enjoy it tomorrow!

https://smarturl.it/bqrwsq

Read a little interview with Rossman about the new single and more new music coming soon (in Norwegian)

Kunne du fortelle litt om historien bak denne sangen og selve tittelen ‘13. etasje’?

Av en eller annen grunn har jeg alltid hatt en forkjærlighet for tekster som omhandler stusselige liv. Jeg er personlig mest inspirert når livet går litt i motbakke og da synes jeg det beste er å snu det hele til noe positivt. Og gjerne til noe “galgenhumorskt”. 

I “13. etasje” ville jeg få frem det som er litt typisk hos det norske folk at “alt går bra” selv om det ikke gjør det. Men også det at å være på bunnen kan bringe med seg noe positivt. For hvordan kan man vite når man har det bra med mindre man har hatt det dårlig?

Tittelen kommer av ulykkestallet 13. Flere høyblokker hopper over 13. etasje i sine bygg pga ulykken de bærer med seg. Jeg tenkte den perfekte hovedpersonen til låten måtte være en uheldig stakkar som er en av de få som bor i nettopp denne etasjen.

Musikalsk, hva ble inspirasjonen til denne sangen? Og hvor kom disse New Orleans-vibber fra?

Dr. John var absolutt en stor inspirasjon til denne låta. Ingenting skriker feel-good som et New Orleans-orkester, så det ble en veldig intuitiv retning for oss. 

Ble sangen spilt inn med ditt vanlige band?

Ja all musikk spilles inn med de faste medlemmene i bandet. På denne innspillingen fikk vi også hjelp av noen blåsere fra Ukraina som jeg oppdaget i gjennom nettstedet Fiverr. 

Din siste singel ‘Eg har vært overalt’/‘Det hjalp ikkje’ ble utgitt 3. juni. Og nå kommer ‘13. etasje’. Når kan vi forvente å høre på mer ny musikk fra Rossman?

Det er mye ny musikk på vei! Det kommer ny singel tidlig neste år, og ikke lenge etter det slipper vi nytt album.

‘13. etasje’
Aslak Rossehaug – guitar, vocals, harmonica
Håvard Kværne Hansen – drums
Mathias Agdestein Steffensen – bass 
Edvard Sundquist – guitar
Auver Gaaren – piano 
Øystein Heide Aadland – orgel 
Faustov – wind instruments