Interview, Music

The Impossible Green, ‘In Technicolor’

Foto: The Impossible Green/Presse

The Impossible Green slapp albumet ‘In Technicolor’ fredag 15. mars. Anbefaler på det sterkeste å sjekke det ut, hvis du ikke har gjort det ennå. Bandet er uten tvil på vei mot toppen av landets rockescene. Leter du etter en virkelig bra rockemusikk med en god dose Americana og glitrende 70-tallsvibber? Da er The Impossible Green ditt nye favorittband

De er allerede booket til årets Pstereo og skal åpne for El Cuero på John Dee 20. april. Og det er trygt å si at det ikke er de siste store scenene du vil se bandet på i år

Jeg hadde en hyggelig prat med Johannes Konstad Brevik fra The Impossible Green om bandets kjærlighet til musikk fra 70-tallet, om innspillingen av albumet og samarbeidet med produsent Brynjar Takle Ohr, det nye plateselskapet og store konsertplaner for i år

Hvordan føles det å gi ut endelig et ordentlig debutalbum?

Det føles veldig godt – spennende, gøy, litt skummelt, men ikke minst riktig. Etter flere singelutgivelser, en EP og en samler på vinyl er det godt å endelig kunne komme ut med ei plate i et ordentlig albumformat. Vi har ventet lenge på å gi ut denne nå, så det blir godt å få vist folk musikken. Vi er veldig fornøyd med produktet vi har kommet frem til.

Hvor kommer egentlig deres kjærlighet til 70-tallsmusikk fra?

På en måte har 70-tallsmusikk blitt en slags fellesnevner for våre referanser som band, men også våre personlige musikkreferanser. Vanskelig å si helt hvorfor det er sånn og hva det kommer av, men alle i bandet har vel blitt oppdratt innen en musikktradisjon der 60- og 70-tallsmusikk er regnet for å være “gullæraen”. Dette har vi tatt med oss, og vi inspireres av storheter som The Band, The Who, Derek & The Dominos, Grateful Dead og så videre, men også hvordan artister i dag tolker sjangeren og stilen med den samme inspirasjonen som oss selv. I tillegg til musikktradisjonen, sound og produksjon fra 70-tallet, er vi også inspirert av den tids estetikk og visuelle uttrykk.

Kan du fortelle meg litt om innspillingen av albumet og samarbeidet med produsent Brynjar Takle Ohr?

Innspillingen av ‘In Technicolor’ ble gjort i vårt eget studio, Nyhavna Studio, sammen med vår suverene tekniker og “femte bandmedlem” Åsmund Arnesson Rise, og Brynjar Takle Ohr som produsent. Innspillingen ble for det meste gjort live med alle i samme rom for å fange den energien vi ønsket. Med på orgel og piano er Vegard Bjerkan, og Kriss Stemland spiller på åpningslåta. Vi er også så heldige å ha med to korister, nemlig Johanna Reine-Nilsen og Sara Fjeldvær. Deres bidrag har løftet plata.

Samarbeidet med Brynjar som produsent har vært veldig bra, og vi er veldig happy med hvordan vi jobba frem plata og måten han har bidratt til sluttresultatet. På mange måter var Brynjar riktig mann å ha med, etter å ha jobba mye med musikk i mange forskjellige konstellasjoner, og har beina godt plantet i sjangeren. Det føltes trygt, samtidig som han utfordra oss på nødvendig måte.

Dere forresten skal spille med hans band El Cuero på John Dee, Oslo 20. april. Litt spennende, ikke sant?

Ja, den 20. april er vi så heldige å få åpne for El Cuero på John Dee i hovedstaden. Det blir en veldig morsom kveld, og vi er veldig takknemlige for muligheten. For oss blir dette å ta steget til en større scene også i Oslo, noe vi gleder oss til. 

Hvordan går samarbeidet med deres nye plateselskap Westergaard Records?

Vi er veldig takknemlige for at plata vår ble gitt ut av Robert og Kari gjennom Westergaard Records. De er veldig fine folk, og ikke minst flinke til det de driver med. Samarbeidet har gått som en drøm, og vi jobber mot samme mål. Rett og slett helt topp stemning. Vi gleder oss til fortsettelsen!

I tillegg til deres tur i april og mai, er det planlagt flere show i år?

Vi skal ut på tur i april og mai, og utover det skal vi gjøre noen festivaler i sommer. Ikke alt vi har lov til å avsløre enda, men vi gleder oss veldig til å spille på hjemmebane på selveste Pstereo! Det er veldig stas å få spille på Trondheims fineste festival, som vi har vært publikummere på selv i mange år. Ingenting slår de festivalkveldene på Marinen i august. Vi kommer nok til å gjøre en del spilling i høst også, men det kommer vi tilbake til når det nærmer seg og sommeren er unnagjort.

The Impossible Green
Johannes Konstad Brevik – gitar/pedal steel/ banjo/ koring
Markus Margido Drazkowki Teksum – bass/ akustisk gitar/ koring
Mathias Angelhus – vokal/ gitar
Adrian Ahtola – trommer/perkusjon

‘In Technicolor’
Produsert av Brynjar Takle Ohr
Spilt inn av Åsmund Arnesson Rise i Nyhavna Studio i Trondheim, mikset av Øystein Frantzvåg i Nabolaget Studio i Oslo og mastret av Karl Klaseie i Øra Mastering i Trondheim

Foto: Sigrid Erdal
Design: Håvard Winther Gjelseth