Music

“Att og fram e aubergine”, Trond Wiger’ new album out this Friday March 4th via Crispin Glover Records

Photo: Olga Bushueva/IHTLNY

Read the interview with Trond Wiger (in Norwegian)

Du er medlem av G.O.D.S, NSB og også har samarbeidet med mange forskjellige band og prosjekter (Bad Spit, Sage Francis osv). Og nå kommer “Att og fram e aubergine” – ei plata i ditt navn. Hva nytt kan vi forvente av Trond Wiger som en artist på dette albumet?

Bare Trond. Jeg tror jeg har kommet litt nærmere noe. Nærhet. Jeg unner meg selv å ta meg tid til å dvele lenger i øyeblikket. På en og samme gang så er det både mye og lite variasjon i materialet, alt etter hva du lytter til i teksten og musikken. Kjernen i prosessen har vært at jeg bare har meg selv å lene meg på og det er bare jeg som trenger å bli fornøyd, med beats, tekst, mix og levering. Når det er sagt så har jeg  fått uvurderlige tilbakemeldinger fra et par, tre personer i løpet av prosessen. Stemmebruk har vært viktig. Det er også et gjennomgående fokus på mennesket som enkeltindivid i sine relasjoner til seg selv og  mennesker rundt seg og mindre grad større samfunnsmessige betraktninger.

Trond Wiger – “Att og fram e aubergine.” er ikke hele Trond, men en liten del som har manglet for meg og vise frem og dem er det fortsatt mange igjen av.

Hvor ble albumet spilt inn? Hvem jobbet med produksjonen, mix og master?

Alt musikk og vokal er spilt inn i GODSterminalen og mixet av meg der. 7 beats er produsert av meg, to av Rokaf fra Lokal Stamme og en av Børek fra G.O.D.S med meg som co-produsent. Det hele er mastret både digitalt og for vinyl av Morten Stendahl i Redroom. Crispin Glover Records gir ut vinyl som Håvard Gjelseth har laget cover til, Christian Nilsen har tatt coverfoto, Nora Nystuen plakatfoto og Anne Reisch foto til Dåpen og Betty Nilsen har holdt meg både oppe og nede i prosessen. 

I forkant av albumslipp ga du ut på Bandcamp ei bonuslåt med TUSK – “Nok for 2”. Kan du fortelle litt om denne låten?

De første årene så var G.O.D.S tre stykk, Børek, Tfuzz  og Dj Curve. Dj Curve og jeg startet å rappe sammen  tilbake i 1993. Jeg fikk  en melding fra sønnen hans som lager beats om det var mulig å gjøre et samarbeid og jeg kicket på denne beaten. Lydlandskapet  ligger nærme hjertet mitt, men jeg har sjelden laget låter i den retningen. Det er også sjelden jeg skriver tekster til deb beaten som til slutt ender opp som låta, men her var det en kombinasjon med at det funket bra sammen og at jeg syns det var stas og lage låt med TUSK. 

Hva synes du om rap sin plass i det moderne musikalske miljøet her i byen og i Norge generelt?

Haha, helt umulig å svare på. Jeg blir fortsatt overlykkelig når jeg kan sitte på bar å snakke med en trøndersk rapper.  

Hva er dine planer for dette året?

Jeg skal spille mest mulig som Trond Wiger, det blir en Norgesturne og jeg dukker opp både her og der i Trondheim i løpet av året. G.O.D.S feirer 25år med fest i Verkstedhallen 13. mai. Det kommer også en singel. NSB sysler med nye ting der vi har mye fett på gang. Vi får se hvor langt vi rekker i løpet av året.  Kanskje får vi til noe med Væren og jeg vil tro det blir Børeks Firo på Lundis siste torsdag før jul igjen. Jeg spiller også konsert med Arnfinn Killingtveit på Rosendal 2. april og jeg er alltid åpen for nye, utviklende samarbeid så det er bare å spørre!