Music

‘Hell City’, the debut album by The Monotrons

Photo: Sara Marie Gran

The Monotrons debut album ‘Hell City’ is finally out! Do you like catchy power pop and good punk rock charged with a lot of rock’n’roll..? Then ‘Hell City’ is most likely your new favorite record. Find it on streaming services or get your copy on red/black vinyl!

Read the interview with the band about their way to the debut album, the working process and upcoming release concerts in January next year (in Norwegian)

Hva kunne dere si om rock/punkmiljø i Halden? Og om The Monotrons sin plass i det?

Halden har et godt og bredt musikkmiljø, med masse trivelige og flinke folk, men vi som band har siden starten i 2010 holdt oss tilbaketrukket i kjelleren til Cato der vi øver. Vi spiller konserter i ny og ne, og Halden har et godt utvalgt av konsertscener, festivaler og andre arrangementer med mulighet for livespilling.

Dere sier at musikken deres er generelt inspirert av band som Descendents, Hellacopters, Ramones. Kunne dere nevne noen spesifikke band eller sanger som inspirerte det nye albumet?

Vi har ikke bevisst hatt noen tanke om at sounden skal låte som noe annet band eller gå i en bestemt retning, men klart at det vi har hørt på opp igjennom på har påvirka oss. Alle tre har forskjellig musikksmak og referanser, men banda du nevner har blitt foreslått som gode referanser av andre som har hørt på musikken og fått de vibbene. 

Det er 12 sanger på ‘Hell City’. Hvem av bandet skrevet dem? Og kunne dere fortelle mer om noen av de sangene?

Egil (gitar) og Cato (bass) har skrevet låtene. Låtskriver-fordelinga er vel ca. 60-40%, der Egil skriver mest. Låtene handler om det som ramler inn i hodet der og da. Et eksempel på temaer er kjærlighet, mens WWHell er som er en klagesang om hvor opptatte vi alle har blitt i likes og blinkende små skjermer. (World Wide Hell). Det er en grunn til at tekstene ikke er publisert hverken på inlayen i vinylen eller noe annet sted, da de hverken er politiske eller veldig dype. 

Albumet har en veldig kul cover artwork. Hvem har laget den?

Linda Elise Haug har laget artwork og hatt layout på albumet. 

’Hell City’ slippes på Westergaard Records. Hvordan begynte dere å jobbe med denne labelen?

Vi ville slippe den på det Halden-baserte plateselskapet Tonehjulet Kräftpest, som var gira på å gi ut plata på vinyl. Tonehjulet har lenge hatt et godt samarbeid med Fücking North Pole records. Vi tok kontakt med Robert Dyrnes som igjen presenterte Hell City for Kari Westergaard som ble gira og hev seg på utgivelsen med Westergaard Records. Utgivelsen er et «menage et troi» med The Monotrons, Tonehjulet og Westergaard. 

Hva er bandets neste planer?

Våre umiddelbare planer er å få øvd inn et godt sett med Linda (Elise Haug) som ble med i bandet for ikke så lenge siden, og så spille slippkonserter blant annet på Aladdin scene i Halden 13.januar og LastTrain i Oslo 14.januar. Hadde vært stas med en Tronheimstur, vi er åpne for invitasjon.

The Monotrons
Cato Haakenby – bass/vocals
Jens-Tore “Fisken” Standerholen – drums/backing vocals
Egil Pinås – lead guitar/vocals
Linda Elise Haug – guitar

’Hell City’
Recorded at Athletic Sound studio in Halden with Dag Erik Johansen as recording engineer
Co-production – Kai Andersen
Mixed by Dag Erik Johansen
Mastered by Hans Uhre
Released via Westergaard Records